C:\HostingSpaces\msc-isfp.ir\archive.msc-isfp.ir\wwwroot\tools\picture\sub\415553942photo_2016-05-28_21-40-51.jpg گزارش برنامه صعود از یال طامه به کشه کرکس (آمادگی دماوند) گروه کوهنوردی آرش اصفهان
پنل کاربری
آگهی





مجوز های فعالیت

هیات های داری مجوز


گروههای دارای مجوز



گزارش برنامه صعود از یال طامه به کشه کرکس (آمادگی دماوند) گروه کوهنوردی آرش اصفهان
1395/03/08

گزارش برنامه صعود از یال طامه به کشه کرکس (آمادگی دماوند)

 

1- مشخصات کلی برنامه:

نام منطقه: کرکس

ارتفاع مبدا صعود: 2161 متر

مسیرهای صعود: طامه، کشه، اوره و بیدهند از شناخته شده ترین مسیر های صعود به قله کرکس هستند.

بهترین مسیر صعود: کشه

مسیر صعودی برنامه: طامه به کشه

تاریخ اجرای برنامه: 6/3/1395 تا 7/3/1395

مدت برنامه: 5/1 روزه

نحوه اجرا (مستقل یا مشترک): مستقل

نام گروه میزبان یا مهمان: -

مبدا حرکت: فلکه دروازه تهران، ابتدای خیابان امام خمینی

ساعت و تاریخ حرکت: 6/3/1395 ساعت 14:46

فاصله تا مقصد از لحاظ زمانی و مکانی: فاصله دروازه تهران تا روستای طامه از نظر زمانی دو ساعت و چهل دقیقه با مینی بوس و حدود 100 کیلومتر راه است.

نحوه دستیابی به منظقه (وسیله نقلیه عمومی یا شخصی): یک دستگاه مینی بوس

نام راننده: آقای داستان پور

 

2- نام مسئولین واعضای شرکت کننده:

سرپرست: آقای میلاد ریاضیات

کمیته فنی: آقایان حسین شفیان، ایمان حیدری، مهدی مناجاتی و علی حسین پور

سرقدم: آقای ایمان حیدری

ته قدم: علی حسین پور

مسئول رسیدگی به امور بانوان: خانم نازنین علی بیک

اعضای شرکت کننده در برنامه:

1- میلاد ریاضیات 2- ایمان حیدری 3- حسین شفیان 4- نازنین علی بیک 5- مهدی مناجاتی 6- علی حسین پور 7- نسرین بیغمیان 8- افشین بیغمیان 9- زهره حسن پور 10- محمد خسروی 11- راضیه موهبت

12- حمید سمیعی 13- محسن توانایی 14- ملیحه احمدی 15- محبوبه احمدی 16- مظفر ماست بند زاده

17- نوشین مشکواتی 18- محمد سعید حیدری 19- اشکان رسول خانی 20- فرشید اشراقیان 21- سارا براتی

کمیته تدارکات: -

بهداشت و کمک های اولیه: میلاد ریاضیات

عکاس و فیلمبردار: عکاس مهدی مناجاتی و مظفر ماست بند زاده

نویسنده گزارش: علی حسین پور

راهنما: -

3- سیمای جغرافیایی منطقه:

ارتفاعات و نقاط مهم منطقه (قلل همجوار، گردنه ها، دره ها و...): کوه کرکس وسیع ترین، مهم ترین، مشهور ترین و بلند ترین بخش کوه های مرکزی ایران در استان اصفهان است (فوقانی و مومنی، 1388). از معروف ترین و بلند ترین قلل این منطقه می توان از کرکس ۳۸۹۵ شاهین ۳۸۰۰ و کرگز (گرگش) ۳۵۸۸ نام برد.

راه های دسترسی به منطقه با ذکر موقعیت و وضعیت (آسفالت یا خاکی): بهترین راه دسترسی به یال طامه کرکس روستای طامه است. طامه روستایی از توابع شهرستان نطنز در استان اصفهان است. برای دسترسی به این روستا از اصفهان باید به سمت مورچه خورت واقع در شمال شهر اصفهان حرکت کرد. در ابتدای مورچه خورت پمپ بنزینی واقع شده است که درست در کنار این پمپ بنزین سمت راست جاده قدیم کاشان قرار دارد. پس از ورود به جاده مذکور و پس از پشت سر گزاشتن روستای طرق راه خود را باید به سمت نطنز ادامه داد. قبل از ورود به نطنز در محلی به نام سرایان یک جاده فرعی آسفالته به سمت غرب از جاده اصلی جدا می شود که پس از 6 کیلومتر به روستای طامه می رسد. روستای طامه روستای کوچکی است که پس از خارج شدن از سمت غرب روستا دره طامه به وضوح قابل رویت است. حتی میتوان با مینی بوس مسیر خاکی را طی کرد تا به دره رسید. از سمت دره می توان پاکوب را به سادگی پیدا کرد.

نام نزدیک ترین شهر یا روستا: نام نزدیک ترین شهر به قله کرکس نطنز و نزدیک ترین روستا از جبهه شرقی طامه و از جبهه جنوبی کشه است.

پمپ بنزین و پاسگاه های بین راه: پمپ بنزین مورچه خورت آخرین پمپ بنزینی است که در این مسیر خواهید دید. پلیس راه راهنمایی و رانندگی علویجه و پاسگاه نیروی انتظامی کشه هم از پاسگاه های نزدیک به منطقه هستند.

نزدیک ترین مراکز امدادی و درمانی: مرکز فوریت‌های پزشکی نطنز

نوع پوشش گیاهی منطقه: دامنه‌های کرکس به دلیل وجود منابع آب کافی و نیز اعتدال شرایط اقلیمی و رویش انواع گیاهان مرتعی، زینتی و تجاری در ردیف مراتع نسبتاً خوب منطقه و کشور است. پوشش گیاهی منطقه بیشتر شامل گیاهان بوته‌ای (انواع گندمیان، درمنه، گون، گیاهان دارویی و ) و درختچه‌هایی است که به صورت پراکنده دیده می‌شود. در ارتفاعات بالاتر بخاطر سردی و حجم برف در نیمی از سال و گرما و شدت آفتاب در نیم دیگر سال به جز بوته های خار پوشش گیاهی دیگری دیده نمی شود.

جانوران منطقه: منطقه کرکس به گونه‌ای است که امکان وجود انواع جانوران وحشی اعم از خزندگان، پرندگان و پستاندارانی نظیر کل و بز، قوچ و میش وحشی، آهو، گراز (خوک وحشی )، گرگ، شغال، روباه، کفتار، پایکا ( نوعی موش صحرایی که در ارتفاعات زیست می‌کند) آن وجود دارد اما از این میان تیم اعزامی آرش تنها

 چند راس کل و بز در منطقه رویت کرد.

4- شرح اجرای برنامه:

شرح گزارش:

به نام آفریننده کوه ها

تیم 21 نفری گروه کوهنوردی آرش اصفهان بنا به اعلام قبلی روز پنجشنبه 6/3/1395 ساعت 14 در دروازه تهران ابتدای خیابان امام خمینی جنب ایستگاه اتوبوس دانشگاه صنعتی جمع شدند. با توجه به هماهنگی های قبلی یک دستگاه مینی بوس برای این برنامه در نظر گرفته شده بود. طبق اعلام قبلی توسط آقای میلاد ریاضیات به اعضا شرکت کننده مقرر شده بود که همه با کلاه کاسک در برنامه حضور به هم رسانند و حضور کسانی که کلاه کاسک ندارند در برنامه خودداری خواهد شد. از این رو تمام همنوردان با کلاه کاسک شرکت کرده بودند و تعدادی نیز که فاقد کلاه بودند از گروه کلاه اجاره کردند. ساعت 14:46 دقیقه بود که پس از بار کردن کوله ها و تجهیزات کوهنوردان بر روی باربنده مینی بوس و سوار شدن اعضای شرکت کننده تیم اصفهان را به سمت روستای طامه ترک کرد. تیم آرش ساعت 17 بود که به روستای زیبای طامه رسید. در این روستا یک چشمه پر آب وجود دارد که آب آن آشامیدنی است و مردم روستا هم از این آب جهت نوشیدن استفاده می کنند. لذا همنوردانی که موفق به تهیه آب کافی نشده بودند از این آب جهت ذخیره راه برداشتند. قابل به ذکر است جهت صعود به کرکس از یال طامه به کشه (صد البته نه از دره طامه به کشه که آب آشامیدنی فراوان دارد) این آخرین جایی است که می توان آب قابل آشامیدن برداشت. سپس همه دوباره سوار مینی بوس شدند و از غرب روستا خارج و وارد یک راه خاکی شدند که از آن جا دره طامه به وضوح قابل رویت بود. مینی بوس تا جایی که قادر بود به حرکت خود ادامه داد ولی به خاطر سنگلاخی بودن مسیر و احتمال آسیب دیدگی ماشین و همچنین رعایت مسائل زیست محیطی مینی بوس در نقطه مختصاتیه

 

39s0579683 mE

3703242mN

توقف کرد. سپس همنوردان کوله های خود را از روی باربند پایین آوردند و وسایل اضافی را در ماشین گذاشتند. سپس مینی بوس به سمت کشه حرکت کرد تا فردا شب تیم را به اصفهان بازگرداند. تیم از ساعت 17:50 دقیقه تا 18 به گرم کردن و حرکات کششی پرداخت و راس ساعت 18 به سر قدمی آقای ایمان حیدری و ته قدمی علی حسین پور حرکت خود را در مسیر پاکوب شروع کرد. لازم به ذکر است که آقایان میلاد ریاضیات و مهدی مناجاتی به عنوان تیم شناسایی و مسیر یاب در جلوی تیم حرکت می کردند و از طریق بی سیم با مسئولین فنی برنامه در ارتباط بودند. برای سوار شدن بر یال طامه باید شیب های تقریبا سنگینی که حدودا 25 تا 30 درجه بود را تیم طی می کرد. در این بین دو نفر از همنوردان به نام آقایان فرشید اشراقی و اشکان رسول خانی به علت ضعف عضلانی و ضعف قلبی-عروقی با هماهنگ با آقای ریاضیات سرپرست برنامه در ارتفاع 2670 متری ساعت 19:50 از ادامه صعود انصراف دادند و به سمت روستای طامه بازگشتند. باید اضافه کرد که زمانی که این دو همنورد تصمیم به بازگشت گرفتند هوا هنوز روشن بود و روستا کاملا قابل رویت بود. تیم تا زمان رسیدن آن ها تا روستا با آن ها در ارتباط بود تا از سلامت این دو همنورد اطمینان نهایی حاصل شود. با تاریک شدن هوا تیم حالا 19 نفره آرش آرام تر حرکت می کرد و برای حفظ ایمنی فاصله همنوردان در ستون بیش از یک متر تجاوز نمی کرد. ساعت 20:30 بود که در نقطه مختصاتی

39s09577483mE

3701973mN

مکان مناسبی برای بیواک شد. در این مکان شیب زمین به حداقل ممکن رسیده بود و در برخی جاهای آن کاملا صاف بود. این منطقه ظرفیت جا دادن تقریبا 20 نفر برای بیواک را در خود دارد. البته تیم شناسایی همچنان اصرار به ادامه مسیر از مسیر دیگر بود که بدین علت تیم کمی ارتفاع کم کرد تا از مسیر دیگری سوار بر یال شود. پس از مدتی تلاش و تماس تیم با تیم دو نفره شناسایی تصمیم نهایی این شد که به نقطه مختصات قبلی بازگشته و همان جا تیم بیواک کند تا فردا با روشن شدن هوا مسیر بهتری برای صعود انتخاب شود. پس تیم به نقطه مختصاتی قبلی بازگشت و ساعت 22 بود که به محل مورد نظر رسید و اقدام به بیواک زدن در محل کرد که بسیار محل مناسبی برای بیواک بود. در طول این چند ساعتی که از برنامه می گذشت هوا کاملا صاف بود. در روز آفتابی و در شب هم مهتابی بود (شب 18 ماه قمری بود). درجه هوا شب البته به 6 الی 7 درجه رسید که کمی در این فصل سرد بود و توصیه می شود پوشاک مناسب فصل و کیسه خواب راحت خواب حداقل منفی 5 همراه داشته باشند. ساعت 23:30 خاموشی اعلام شد و اعضا پس از صرف شام برای استراحت به درون کیسه خواب رفتند. ساعت بیدار باش هم 5:30 صبح اعلام شد. ساعت 5:30 صبح بچه ها بیدار شدند و مشغول آماده کردن صبحانه و خوردن آن شدند. تقریبا ساعت 7 صبح بود که پس از انجام حرکات کششی تیم حرکت کرد. از ساعت 7 که تیم حرکت کرد تا 14:46 که تیم به قله صعود کرد،تیم درگیر یک تلاش هفت ساعت و چهل و پنج دقیقه برای صعود بود. مسیر داری شیب هایی گاه 30 درجه بود ولی طول شیب ها زیاد طولانی نبود. معمولا پس از هر شیب باید همنوردان دست به سنگ می شدند و صخره ها و گرده ها را با رعایت موراد ایمنی پشت سر می گذاشتند. لازم به ذکر است صخره ها و سنگ ها جاهایی که تیم باید دست به سنگ می شد ریزشی است و همراه داشتن کلاه کاسک باید حتما در نظر گرفته شود. حدود ساعت 14:30 بود که برخی از دوستان که در راس ستون تیم بودند به زیر قله رسیدند ولی با یک اقدام پسندیده منتظر ما بقی تیم ماندند و قرار شد که کسانی که برای اولین بار است به کرکس صعود می کنند ابتدا گام بر این همیشه بر فراز بزارند. نهایتا ساعت 14:46 تیم 19 نفره آرش موفق به صعود به قله 3895 متری کرکس شد. تیم پس از گرفتن عکس های یادگاری و صرف ناهار ساعت 15:30 قله را به سمت پناهگاه کرکس ترک کردند. لذا وارد پاکوب کشه شدند. برخی از همنوردان هم پس از بستن گتر با رعایت موارد ایمنی از مسیر شن اسکی فرود آمدند. نهایتا ساعت 16:30 همه تیم در پناهگاه کرکس بودند تا مقداری استراحت کنند. در پناهگاه غیر از تیم آرش تیم راسخ و تیم آرین نیز حضور داشتند. ساعت 17:11 بچه ها پناهگاه را ترک کردند و بلاخره ساعت 19 بود که به دهکده تفریحی رایان رسیدند و پس از استفاده از سرویس بهداشتی منطقه و بارگزاری کوله ها روی باربند مینی بوس ساعت 19:44 رایان را به سمت اصفهان ترک کردند و ساعت 20:35 به فلکه دروازه تهران رسیدند.

 

 

 

 

 

 

وضعیت راه پاکوب و مالرو: در فصل خرداد ماه کرکس تقریبا خشک است و راه های پاکوب بعد از روستای طامه به راحتی مشاهده می شود.

آب و هوای زمان اجرا: آب و هوای این دو روز کاملا آفتابی بود و دما در روز حدود 30 متغیر بود و در شب تا 6 درجه هم می رسید. روی قله باد با سرعت 15 کیلومتر می وزید ولی با این حال دمایی که دماسنج در قله نشان میداد 15 درجه بود (بین ساعت 14:46 تا 15:30 تیم روی قله حضور داشت) که شرایط خوبی بود.

محل مناسب شب مانی و بیتوته ها: همان طور که در شرح گزارش اشاره شد نقطه مختصاتی

39s09577483mE

3701973mN

محل مناسبی برای بیواک کردن است و حدود 20 کوهنورد می توانند در آن بیواک کنند.

منابع دسترسی به آب: چشمه طامه که واقع در روستای طامه است و چشمه کشه که در کنار پناهگاه کرکس قرار دارد. در کف دره طامه آبشار ها و چشمه های فصلی زیادی وجود دارد که البته در مسیر حرکت تیم نبود. در مسیر یال طامه در پایین دست آن جوی های آبی روان هستند که البته آب آن ها آلوده هستند.

آموزش های انجام شده در طول برنامه توسط سرپرست یا مسئول فنی: آقای ریاضیات نحوه گام برداری و تنفس را در شیب های سنگین آموزش دادند، آقای حیدری که از سنگ نوردان خبره گروه هستند و مسئول کمیته سنگ نوردی گروه کوه نوردی آرش اصفهان هستند نحوه دست به سنگ شدن و اصول ابتدایی سنگ نوردی را به همنوردان گفتند. شب هم موقع شب مانی بخاطر هوای صاف و ستاره هایی که در آسمان دیده می شوند آقای حسین شفیان که مدرس نقشه خوانی و قطب نما هستند و خانم علی بیک که کارشناس نجوم هستند جهت یابی از روی ستاره ها و شناخت صورت های فلکی را به چند نفر از علاقه مندان آموزش دادند.

5- کروکی مسیر و وضعیت منطقه:

 و منبع دانلود آن در صورت وجود: -GPSفایل

 

وضعیت تغذیه:

امکان تهیه غذا از محل: آخرین محلی که میتوان غذا برای طول برنامه تهیه کرد روستای طامه است که باید توجه کرد سوپری های واقع در روستا شب ها زود تعطیل می کنند حدود ساعت 21.

6- وضعیت گروه:

شناخت نقاط ضعف یا قوت برنامه و گروه: از مهم ترین نقاط قوت گروه همگن بودن تیم 19 نفره صعود کننده بود. تیم نه تنها از نظر قوای بدنی و ظرفیت قلبی-عروقی توانایی تقریبا همسانی داشتند و این به حرکت و ریتم یکپارچه گروه کمک می کرد، از نظر سنی هم تقریبا همگون بودند و دامنه سنی شرکت کنندگان بین 21 تا 33 سال بود. زمان بندی مناسب از دیگر نقاط برجسته این صعود بود. از نقاط ضعف برنامه اصرار تیم شناسایی برای پیشروی تا ساعت 23 شب پنجشنبه بود که باعث شد که تیم بین دو نقطه ارتفاعی بالا و پایین بروند و تیم را سر دو راهی شب مانی یا پیشروی بگذارند که نهایتا با تصمیم گیری مناسب شب مانی در نقطه قبلی به عنوان بهترین تصمیم انتخاب شد.

کمبود وسایل و تجهیزات فردی یا گروهی: -

وضعیت روانی و روحیه افراد گروه در طول برنامه: انسان سالم امروزه نه تنها باید دارای فاکتور های سلامت جسمانی بلکه باید دارای ویژگی های سلامت روانی نیز باشد. سلامت روان و جسم به یکدیگر گره خورده اند و با آسیب به یکی دیگری نیز آسیب می بیند. خوشبختانه در این برنامه کلیه تیم از سلامت روانی و جسمانی خوب و بالایی برخوردار بودند و انرژی و انگیزه زیادی برای صعود به قله داشتند. یکی از عوامل روانی که باعث افت عملکرد جسمی می شود، استرس است. خوشبختانه در این برنامه هیچگونه حادثه استرس زایی رخ نداد تا به روحیه تیم و متقابلا عملکرد جسمی همنوردان تاثیر منفی بزارد. همچنین تجهیزات شرکت کنندگان برای این صعود کافی و لازم بود و هر کس تجهیزاتش ناقص بود از دفتر گروه اجاره کرد (مثا کلاه کاسک).

پس با کامل بودن تجهیزات و حضور افراد فنی در گروه و هم دل و همگن بودن گروه در ذهن تک تک همنوردان نوعی احساس ایمنی نقش بست تا آن ها را از هرگونه استرس و فشار روانی و متقابلا افت عملکرد جسمانی دور کند.

پیشنهادات و انتقادات برنامه: جلسه انتقادات و پیشنهادات در راه بازگشت به اصفهان برگزار شد و تقریبا همه اعضا از شرایط صعود راضی بودند اما این انتقاد به برنامه شد که بهتر بود به جای ساعت 7 صبح 6 صبح روز جمعه حرکت می کردیم.

7- تجهیزات مورد نیاز در این فصل از سال:

وسایل شخصی مورد نیاز: لایه بیس، کفش یک پوش سنگین، جوراب مناسب، گتر، کلاه آفتابی، عینک آفتابی، بادگیر، کیسه خواب راحت خواب منفی 5، کیسه بیواک یا چادر، باتون، طناب انفرادی، کلاه کاسک، 4 لیتر آب، فلاکس، 3 وعده غذای مناسب، چراغ خوراک پزی، کوله 50 لیتری، زیر انداز مناسب، کیت بقا، هدلایت

وسایل گروهی مورد نیاز: جعبه کمک های اولیه، قطب نما، جی پی اس و بی سیم
عنوان تصویر
:گزارش برنامه صعود از یال طامه به کشه کرکس (آمادگی دماوند) گروه کوهنوردی آرش اصفهان
بازدید
:255
ارسال توسط
:علی حسین پور








کلیه حقوق این سایت متعلق به هیأت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان اصفهان می باشد.

  © 2012-2015  All Rights Reserved.

Top