در هنگام كوه نوردي ورزشكار مجاز نيست غذاي جامد پرحجم ميل نمايد ضمنا نبايد مايعات شيرين بخورد . مصرف مايعات شيرين باعث افزايش ناگهاني قند خون مي شود و همچنين موضوع چرخه فيزيولوژيكي فيدبك منفي رافعال مي سازد و بدين ترتيب تحريك ترشح انسولين مي گردد.انسولين نيز قند خون را به ميزان بيشتر از زماني كه مايع شيرين مصرف نشده بود، پائين مي آورد لذا ورزشكار احساس بي حالي خواهد نمود و به دلیل اینکه گلوكز تنها غذاي مغز در شرايط عادي است. بنابر اين مصرف چاي نبات ، آبميوه كنستانتره ، نوشابه و ... هنگام كوهپيمايي در كوهستان كاملا مردود بوده و مصرف آنها به جز ضرر چيزي عايد كوهنورد نمي كند. پژوهش ها نشان داده اند كه معده انسان در يك ساعت مي تواند تنها 800 ميلي ليتر آب را از خود عبور دهد، بنابراين مصرف بيشتر از اين مقدار در يك ساعت توصيه نمي شود به هر حال در زمان كوهپيمايي به دليل تعريق بدن توصيه مي شود هر 15 دقيقه ، حدود 200 ميلي ليتر آب ميل شود . درجه حرارت آب مصرفي بسيار مهم است و آب الزاماً بايد خنك باشد آب گرم علاوه بر تاثيرات بد رواني كه به جاي مي گذارد ، ديرتر هم از معده عبور مي كند و غذا ديرتر جذب بدن مي شود . درجه حرارت آب مصرفي 7 الي 13 درجه سانتي گراد توصيه شده است آب خيلي سرد به دیلل انقباض هاي بي مورد عضلات معده وایجاد احساس سنگيني و اسپاسم در ناحيه سينه توصیه نمي گردد.
برگرفته شده از پاپان نامه مربی گری آقای مهدی جعفری